Preskoči na vsebino

Stanovanje za štiri

Prenovljen osrednji del trisobnega stanovanja se nahaja na skrajnem zahodu Slovenije, kjer so značilne višje letne temperature in nadpovprečno število sončnih dni. Odprti in zračnejši prostori, ki vase sprejemajo veliko dnevne svetlobe, zelo dobro izkoriščajo danost te lokacije.  V odgovor na vroče podnebje so se v ateljeju odločili, da z rabo svetlih barv in materialov ustvarijo svež videz ambienta, s toplino posameznih hrastovih elementov ter oljenega parketa, pa v prostore vrnemo domačnost.

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2019
Kvadratura:
112 m2
Naročnik:
zasebni

Ekipa

Glavni avtor / biro:
M atelje
Arhitektura:
M atelje, Matic Treven
Interier:
M atelje, Matic Treven
Fotografija:
Ana Skobe
Oglej si strokovnjaka:
M atelje
Ostali izvajalci:

Blaž Žakelj s.p. (gradbena dela)

Elektroluks, Samo Verbič s.p., Tilen Lukan s.p. (inštalacije)

Klemen Janežič s.p. (ometi / estrihi)

Mizarstvo Logar, KAUCH, Tapetništvo Luka Debevec s.p., Norbit d.o.o. (notranja oprema)

Eko-Vignuda d.o.o. (svetila)

M atelje – reference

Interierji

Stanovanjski objekti