Preskoči na vsebino

Stanovanje Levstik

V staromeščanski stavbi v središču stare Ljubljane že ob vstopu v stanovanje začutimo scenografsko pripoved interjerja s posluhom za preteklost in potrebe sedanjosti. To je prostor, kjer nas svetloba poišče in popelje skozi prostore. Nova razporeditev stanovanja postavlja kuhinjo z jedilnico v osrednji, največji del stanovanja. Spalnica je zavzela prostor nekdanje kuhinje, skozi njo pa vstopimo v zasebno kopalnico. Prostor nekdanje shrambe se je preobrazil v kopalnico za goste. Da bi ta dobila naravno osvetlitev, so zgornji del stene med zdajšnjima kopalnicama pozidali s steklaki.
V želji po zagotovitvi čim večje količine naravne svetlobe in lažjega prehajanja skozi prostore so odstranili steno z vrati med vstopnim hodnikom in osrednjim prostorom. Prav poseben pečat ob vstopu v stanovanje ustvarja odprta opečnata stena z obokom na hodniku, ki napolni prostor z duhom časa, iz katerega izhaja stavba.

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2017
Kvadratura:
86 m2
Naročnik:
Ana Gruden

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Ana Gruden
Interier:
Ana Gruden
Fotografija:
Primož Korošec
Ostali sodelujoči:

Tina Semolič

Glavni izvajalci:
Žolna, Samir Žunić s.p.
Ostali izvajalci:

Žolna, Samir Žunić s.p. (gradbena dela)

Srečko Vratuša (konstrukcije)

Remih inženiring d.o.o. (inštalacije)

Center ponovne uporabe (notranja oprema)

Ana Gruden – reference

Interierji

Stanovanjski objekti