Preskoči na vsebino

Predmestna družinska hiša

Neokrnjen pogled v naravo je največji potencial lokacije na robu nezazidljive poplavne ravnice. Naravne danosti s pridom izkorišča kompaktna zasnova objekta, ki svoje poglede odpira v zeleno panoramo. Do poševne strehe odprt dnevni prostor s panoramskim oknom, nadkrita lesena terasa v sklopu osnovnega volumna hiše, spalnice v kletni etaži z izhodom na teren in zdrava mikroklima so glavne značilnosti lesene montažne hiše, polne svetlobe in spokojnosti, s čimer so lastniki povabili naravo v svoj življenjski prostor.

Hiša je v okolici Dobrove.

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2018
Kvadratura:
220 m2
Naročnik:
zasebni

Ekipa

Glavni avtor / biro:
ELEMENT+
Arhitektura:
Marjeta Fendre
Interier:
Marjeta Fendre
Fotografija:
Matevž Paternoster
Glavni izvajalci:
Tesarstvo in krovstvo Janez Mehlin s.p.
Ostali izvajalci:

Treven d.o.o. (gradbena dela)

Fasaderstvo Dolinšek, Boštjan Dolinšek s.p. (fasade in izolacije)

Šlibar inženiring d.o.o., Janez Šlibar (strojne instalacije)

Winky d.o.o., Boštjan Vindšnurer (elektro instalacije)

Tomaž Strmole (gradbene konstrukcije)

Koprivec Franc s.p., Elektro Ilovar Jožko Ilovar s.p. (inštalacije)

Mizarstvo Willi Dolinar s.p. (okna / vrata)

Vogart d.o.o., Aquanobile d.o.o. (tlaki in talne obloge)

Milek Interier d.o.o. (notranja oprema)

Milek Interier d.o.o. (kuhinje)

ELEMENT+ – reference

Interierji

Stanovanjski objekti