Preskoči na vsebino

Muzejska hiša Semič

Projekt rekonstrukcije in dozidave Muzejske hiše Semič celovito pristopa k prenovi pomembne stavbe v trškem jedru. Obsega rekonstrukcijo 180 let starega objekta nekdanje šole, kasneje zdravstvene postaje. V prenovi obstoječega objekta so umeščeni razstavni prostori v treh etažah (klet, pritličje in mansarda s odprtim ostrešjem) ter poročna/večnamenska dvorana v pritličju.
V objekt bodo umeščeni: center narave Bele krajine, krajevna zbirka in vinogradniška zbirka. Na mestu manjšega prizidka je zgrajen nov servisni del stavbe z vhodom v turistično informacijski center. V prizidku so še : projektni prostor, tehnični servis ter vse v osnovnem objektu manjkajoče vertikalne komunikacije.
Konstrukcija obstoječega objekta je kamnita, delno opečna in je bila med prenovo popolnoma prenovljena. Objekt ohranja vse svoje glavne značilnosti in odkriva sloje notranjosti, ki so bili do sedaj zaprti. Hiša ponuja bogate ambiente prenovljenega objekta, med katere spadajo obokana klet, masivna kamnita konstrukcija in lesena konstrukcija strehe. Konstrukcija prizidka je montažna, iz lesenih masivnih križno lepljenih plošč, in obdana s fasado iz vlakno-cementnih plošč. Ta odraža sodoben in trajnostno naravnan prizidek, ki se s sodobno zasnovo odpira krajanom in obiskovalcem.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Štefanov trg 7, Semič
Leto izgradnje:
2019
Kvadratura:
591 m2
Naročnik:
Občina Semič
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Arhitekturni biro F019CF
Arhitektura:
Arhitekturni biro F019CF
Ostali sodelujoči:

Graping gradbeno projektiranje, Zakotnik Boris s.p.

Fojkarfire, požarni inženiring d.o.o.

Polytechnic d.o.o.

Oglej si strokovnjaka:
Swisspearl Slovenija
Oglej si strokovnjaka:
CBD
Ostali izvajalci in dobavitelji:

SWISSPEARL Slovenija d.o.o. (Fasade in izolacije)

Emineo d.o.o. (Strojne instalacije)

Profi K2 d.o.o. (Elektro instalacije)

CBD d.o.o. (Gradbene konstrukcije)

Arhitekturni biro F019CF – reference

Kulturni objekti

Prenove

V gradnji