Preskoči na vsebino

Črno-belo prilagodljivo stanovanje za par z gosti

Prenova in predelava pritličnega stanovanja z vrtom v anonimnem dvojčku iz 70. let na ljubljanski Koleziji.

Stanovanje na majhni kvadraturi z več potrebami odraža fleksibilnost pri časovno zaporednih ali hkratnih dejavnostih. Naročnika rada gostita prijatelje tako kratkoročno (večerje, zabave, predavanja, ogledi filmov), kot tudi za dlje časa (s prenočitvijo). Razmeroma majhno stanovanje tako poleg osrednjega ležišča, ki se po potrebi zloži v omaro, omogoča udobno prenočitev še trem posameznikom s sestavljanjem delov sedežnih garnitur. Fleksibilnost omogoča celovito zasnovana prenova stanovanja s po meri izdelanimi bistvenimi pohištvenimi kosi. Prostorski manever pa je pridobljen tudi z združitvijo nekdanje dnevne sobe in spalnice, prestavitvijo kuhinje iz ločene sobe v združen utilitarni koridor in organizacijo sobe za goste v nekdanji kuhinji. Tudi barvno stanovanje predstavlja precej nevtralno podlago za življenjske aktivnosti. Zato sta izbrani le dve najosnovnejši barvi: bela (in njene variacije) kot prevladujoča in črna za kontrastne poudarke. Vse druge barve pa prinesejo uporabniki in obiskovalci stanovanja. 

Odprte hiše Slovenije 2024 – termini ogledov

10:00

Št. prostih mest: 1

11:00

Št. prostih mest: 4

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
1972, prenova 2022
Kvadratura:
47m2
Naročnik:
Aleksander in Aleksandra Vujović

Ekipa

Glavni avtor / biro:
SUPA, Studio za urbano projektiranje in analizo
Arhitektura:
SUPA, Studio za urbano projektiranje in analizo, Aleksander Vujović, Manca Košir, Jan Kozinc, Deja Vrbnjak
Fotografija:
Marijo Zupanov
Ostali sodelujoči:

Matic Gselman (svetovalec pri izdelavi kovinskih elementov)

Interierji

Prenove

Stanovanjski objekti