Skip to content

School Library OŠ Vič

The new school library is created by a lightweight structural element consisting of vertical and horizontal wooden beams and metal frames inserted between them. The screen is placed at the edge of the two-storey hall, thus defining the library’s floor plan. The project is an example of finding spatial solutions within the existing dimensions of the school.

Project information

Location of the project:
Abramova ulica 26, Ljubljana
Year of completion:
2022
Area:
83 m2
Investor:
Mestna občina Ljubljana
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
ARP studio
Architecture:
Ernest Milčinovič, Matjaž Bolčina, Jan Žonta
Photography:
Ana Skobe, Tadej Bolta
Main contractor:
Robor
Other manufacturers and suppliers:

Boštjan Mikec (electrical installations)

Matjaž Filić s.p. (construction engineering)

Mizarstvo Trunkelj (furnishings)

ARP studio – references

Educational and recreational facilities

Educational and recreational facilities