Skip to content

House renovation in Celje

These terraced houses near the Savinja river were built in 1953 as the first project of a young architect, Daniel Jagrič, and became a landmark of Celje. Because of their colourful facade they were known as the Celje beehives. They are an example of quality living with all the modern facilities. The renovation carried out in 2005 brought a radical change in the layout and provided for a very fluid contemporary living space inside the existent building shell with its concrete plates between the floors.

Project information

Year of completion:
2005
Area:
150 m2
Investor:
Private
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Tanja Barle
Architecture:
Tanja Barle
Main contractor:
Liwel d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Rotech d.o.o. (Facades and insulation)

Tomaž Klančnik (Construction engineering)

C&P inženiring d.o.o., Altis Idrija (Windows, doors)

Mizarstvo Strahovnik (Furnishings)

Arcadia d.o.o. (Lighting)

Tanja Barle – references

Renovations

Residential projects