Skip to content

House above the Town

The House above the Town is situated on the edge of the forest, with beautiful panoramic views towards Novo mesto. Its design connects the interior with the exterior, maximizing the functionality of all the rooms. It makes use of natural lightning, and features a garden that can be used all year round. Simple shape and functional layout are an important feature ot the building. This energy efficient house is made from internationally certified wood and other natural materials. It is heated with gas and a fireplace, while the roof features solar panels.

Project information

Year of completion:
2011
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Atelje pomlad, Barbara Žižić, Nina Vastl

Atelje pomlad – references

Residential projects

Residential projects