Skip to content

A House on the Countryside

Built for a family of four, the house is located on the edge of a small village in Savinjska valley. The program is distributed into three volumes – residential, service and utility. Typologically, the image of the building draws from the local context, rounding out the silhouette of its surroundings. The defining feature of the interior is a double-height volume above the living area, connecting the public ground floor to the private upper floor, granting an open atmosphere to the outwardly conventional house.

Project information

Year of completion:
2017
Area:
310 m2
Investor:
Private
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
BOAR + PESA
Architecture:
Bor Pungerčič, Petra Stojsavljević
Interior:
Bor Pungerčič, Petra Stojsavljević
Landscape architecture:
Dušan Stupar
Photography:
Lara Žitko
Other contractors and suppliers:

Arcadia d.o.o. (Lighting)

Residential projects