Preskoči na vsebino

Prenova hiše za Bežigradom

Vilo za Bežigradom v Ljubljani je dal po načrtih arhitekta Vinka Glanza zgraditi kipar Boris Kalin v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Velik del polkleti je zasedal kiparski atelje, stanovanjski bivalni prostori so bili v visokem pritličju, ki ga je na južni strani obdajala velika terasa, spalni prostori so bili v nadstropju. Hiša je do danes doživela že nekaj predelav, a je kljub temu ohranila svojo prvinskost in šarm. Sedaj so v hiši urejeni ločeni stanovanji, ki sta funkcionalno in tehnološko popolnoma prilagojeni sodobnemu načinu življenja, ter arhitekturni studio.

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2010
Kvadratura:
190 m2

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Kubusarhitektura
Arhitektura:
Kaja Lipnik Vehovar, Arne Vehovar
Fotografija:
Kaja Lipnik Vehovar
Glavni izvajalci:
Rima d.o.o.
Ostali izvajalci:

Tomaž Lipnik (gradbene konstrukcije)

Kubusarhitektura – reference

Interierji

Prenove

Stanovanjski objekti