Preskoči na vsebino

Hiša na Opekarski

Tlorisno zasnovo dvojčka je narekovala oblika parcele, ki jo na severni strani omejuje precej prometna cesta, na jugu pa zeleno obrežje Malega Grabna z vrbami in jelšami. Členjenost volumna in uporaba različnih materialov sta sicer veliko hišo optično pomanjšali. Dnevni prostori v pritličju so transparentni in neposredno povezani z vrtom, severni del hiše pa je bolj zaprt. Hišo odlikujejo jasni in na videz preprosti detajli, osnovne barve in premišljena uporaba materialov. Talno ogrevanje, dobra izolacija, prisilno prezračevanje in sončni kolektorji na strehi skrbijo za varčno porabo energije. 

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2010

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Studio rumena, Sreda zavod za oblikovanje
Arhitektura:
Petra Marinšek, Studio rumena, Saša Vrabec, Sreda zavod za oblikovanje
Ostali izvajalci in dobavitelji:

LESKO Žiri d.o.o. (okna / vrata)

Interierji

Stanovanjski objekti