Preskoči na vsebino

Zavarovanje doma naj bo prilagojeno vašim potrebam

Da bi bil vaš dom karseda dobro zaščiten, je ključno, da sklenete ustrezno zavarovanje. Največja napaka je podcenjevanje nevarnosti, ki se lahko pripetijo. Smisel zavarovanja doma je prav v tem, da vam zagotavlja varnost v situacijah, ki so popolnoma nepričakovane. Kdo pa lahko z gotovostjo predvidi potres, poplavo, požar ali izliv vode iz domačega akvarija?

Za zavarovanje večine domov so pri Zavarovalnici Triglav na voljo že vnaprej pripravljeni paketi Mali, Veliki in Comfort. Zavarovanje lahko enostavno sklenete kar sami preko spleta ali pa se posvetujete z zastopnikom in zavarovanje prilagodite potrebam svojega doma. Odločite se lahko tudi, da zavarujete le stanovanjski objekt, le stanovanjsko opremo ali oboje skupaj.

Pripravite se na nepredvidljivo

Slovenija sodi med države, ki jih potres močno ogroža, po analizah strokovnjakov pa v potresno najbolj ogroženih stavbah živi od 88 do 228 tisoč ljudi.  Zakaj in katera območja v Sloveniji so potresno najbolj nevarna in kako obsežne posledice bi za Ljubljano imel podobno močan potres, kot je mesto prizadel leta 1895? Na kako ogroženem področju živite in kako se lahko na potres pripravite? Vse to boste izvedeli na webinarju Pripravljeni na (ne)predvidljivo: na potresni prelomnici, ki bo na voljo 22. 4. 2024. Na webinar se lahko prijavite tukaj.

Ne pozabite tudi na dodatna zavarovanja

Premislite, kako bi brez zavarovanja obnovili dom po potresu ali strojelomu inštalacij, ki nista vključena v prednastavljene pakete, in sklenite dodatna zavarovanja, ki vam bodo v pomoč pri kritju takšnih škod. Na voljo so tudi razširitve kritja, ki krijejo škodo na sončnih elektrarnah, ter škodo povzročeno z objestnimi dejanji, tatvino ali razbitjem stekla.

Prilagoditev limita kritja

Pri sklepanju zavarovanja bodite pozorni na limit kritja oziroma zgornjo mejo izplačila ob škodi. Določi jo zavarovalnica. Če vaš dom ali oprema presega povprečne vrednosti, razmislite o povečanju limita.

Več o zavarovanju doma najdete tukaj.


Prispevek je oglasno sporočilo podjetja: Zavarovalnica Triglav d.d.