Preskoči na vsebino

Vrata odpira izobraževalno-demonstracijski center Knauf Insulation Experience Center

Foto: Miran Kambič

V soboto, 24. novembra 2018, si lahko v Škofji Loki ogledate Knauf Insulation Experience Center. Gre za sodoben dvonadstropen objekt, z okoli 800 kvadratnih metrov površine, zgrajen po načelih trajnostne gradnje. Center bo namenjen predstavitvi in informiranju izvajalcev in kupcev o najsodobnejših konceptih trajnostne gradnje, učinkovitih izolacijskih rešitvah, zelenih strehah ter drugih trajnostnih gradbeno izolacijskih rešitvah.

V centru bodo potekala izobraževanja in delavnice s praktičnimi prikazi učinkovitost za vso vzhodno Evropo, Italijo in Avstrijo.

Gre za prvo novogradnjo v Sloveniji, ki je certificirana po nemškem standardu za trajnostno gradnjo DGNB. Objekt namreč temelji na okoljski, ekonomski in družbeno-kakovostni premisi, kar jim omogoča tudi nižje stroške in optimizacijo procesov pri obratovanju. Center bo prejel tudi oznako Active House, saj gre za objekt, ki bo opremljen s skrbno izbranimi materiali, z izkoriščanjem obnovljivih virov energije pa bo zmanjšan vpliv stavbe na okolje.

Center je za podjetje Knauf Insulation projektirala družba Protim Ržišnik Perc.


Dan odprtih vrat bo potekal v soboto, 24. 11. 2018, od 9. do 14. ure na naslovu Trata 32 v Škofji Loki. Za vas pripravljajo možnost ogleda proizvodnje in novega demonstracijsko-izobraževalnega centra pa tudi tehnično svetovanje, ekološko stojnico, animacije za najmlajše in še marsikaj. Več informacij dobite na uradni strani podjetja Knauf Insulation.