Preskoči na vsebino

Swisspearl Slovenija – 25 let podjetja z novim imenom

Podjetje Swisspearl Slovenija praznuje letos 25. obletnico delovanja z novim imenom in v novi podobi.

arhiv podjetja Swisspearl Slovenija

Uspešna Swisspearlova zgodba se je na slovenskih tleh začela v letu 1998 z ustanovitvijo podjetja z imenom ESAL ter pričetkom okolju prijazne proizvodnje vlaknocementnih izdelkov za streho, fasado in vrt. Anhovsko podjetje je danes v stoodstotni švicarski lasti in od začetka leta 2014 deluje znotraj skupine Swisspearl Group AG. Zaradi vstopa v skupino je v letu 2017 sledilo preimenovanje podjetja iz Esal-a v Eternit Slovenija d.o.o.

Lansko leto pa je skupina Swisspearl  naredila še korak dlje. Prevzela je danskega proizvajalca vlaknocementa – Cembrit in tako napredovala v največjega in vodilnega proizvajalca vlaknocementnih izdelkov v Evropi! Zaradi enotne strukture in večje prepoznavnosti se je vodstvo skupine odločilo, da bodo vsa podjetja v skupini na vseh trgih nastopala z mednarodno krovno blagovno znamko »Swisspearl«, ki bo nadomeščala dosedanje blagovne znamke Eternit, Swisspearl in Cembrit.

arhiv podjetja Swisspearl Slovenija

Vlaknocementni zdelki Swisspearl so že vrsto let del slovenske gradbene kulture. Na podlagi dolgoletnih izkušenj še naprej gradijo na trdnih temeljih visoke kakovosti, celovitosti in izjemnih izdelkih, ki prispevajo k trajnostni gradbeni industriji.

Več na Swisspearl Slovenija.