Preskoči na vsebino

Prenova s Swisspearlom – Vlaknocementne fasadne plošče in 400 let stara kmečka hiša

Podjetje Swisspearl že več kot 50 let nenehno širi svoje edinstveno strokovno znanje in izkušnje na področju vlaknocementnih materialov, tehnologije barvanja in uporabe celostnih fasadnih rešitev.

Fotografija: Tadej Bernik

Vlaknocementne plošče Swisspearl so izdelane z nizko porabo energije in visoko okoljsko zavestjo. To pomeni, da so izdelki 100-odstotno okoljsko neoporečni. Poleg tega so večinoma izdelani iz lokalnih mineralnih surovin ter s postopki, ki zagotavljajo optimalno zaščito in obstojnost plošč.

Realizirani objekti po vsem svetu dokazujejo izjemno, zanesljivo in dolgoročno kakovost samega izdelka. Naj se gre za novogradnje ali prenove,  Swisspearl vedno prepriča. Dejavnik uspeha je zagotovo dolgoročna kakovost saj ko gre za trajno funkcionalnost, zanesljivost in neomajne možnosti oblikovanja, so inovativni izdelki Swisspearl nepremagljivi.

Fotografija: Matej Lozar

Primer odlične prenove z uporabo fasadnih plošč Swisspearl ter spajanje različnih materialov in stilov je tudi Hiša 1624. Na obronkih Slovenskih goric, v okolici Zgornje Kungote stoji prenovljena stara kmečka hiša, v lasti družine Leber. Ta je skupaj s projektanti iz arhitekturnega biroja Coinhab prenovila 400 let staro zidanico in iz nje naredila butični hotel z imenom Hiša 1624, ki ponuja štiri sobe s kadmi, skupni bazen, savne, kuhinjo in jedilnico.

Fotografija: Matej Lozar

Družina se je prenove nekdanje zidanice lotila kar se da premišljeno. Cilj prenove je bil notranjost hiše ohraniti kar se da nedotaknjeno, vključno z ometi in razporeditvijo prostorov. Pravi izziv pa je predstavljala zasnova linearnega prizidka, vkopanega pod južno stranico poslopja. S celostransko zasteklitvijo le-ta odpira poglede proti vinorodni krajini, medtem ko se okenski profili in fasada iz vlaknocementnih plošč Swisspearl v zemeljskih tonih približujejo barvni paleti podeželske krajine.Za zunanjo oblogo spa kotička pa so si lastniki izbrali fasadne plošče iz barvne serije Avera, ki so v masi barvne vlaknocementne plošče, ki zaradi dinamičnega proizvodnega procesa dosegajo neprimerljivo naravno teksturo in so še posebej odporne proti praskam, pred močno umazanijo in grafiti.

Fotografija: Matej Lozar

Fasadne plošče Swisspearl iz podjetja Swisspearl Slovenija so namenjene oblaganju masivno in montažno zgrajenih novih stavb in prizidkov, kot tudi objektov, ki potrebujejo prenovo strehe ali fasade. Plošče ne ustrezajo le sodobnim tehničnim, fizikalnim in gradbenim zahtevam, temveč zagotavljajo tudi kakovostno bivanje in sodoben dizajn. Ekološko neoporečni vlaknocementni izdelki (Valovitka, Ravna kritina, Structa ter izdelki za vrt in interier) dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu počutju, kakor tudi naravnemu in sodobnemu videzu stavb.


Hiša 1624

Izdelek: Fasadne plošče Swisspearl AVERA 070

Arhitektura: Coinhab arhitekti

Kvadratura: 376,8 m2

Leto izgradnje: 2022

Fotografije: AABO, Matej Lozar, Tadej Bernik


Prispevek je oglasno sporočilo podjetja Swisspearl Slovenija.