Preskoči na vsebino

Javni razpis za izmenjave prostovoljcev v okviru projekta Open House Europe – ZAKLJUČENO

Razpis za program izmenjav v okviru projekta Open House Europe je odprt!

Open House Europe je projekt sodelovanja 11 evropskih kulturnih organizacij s skupno vizijo spodbujanja arhitekture kot nosilke pozitivnih sprememb. Upamo, da bomo v okviru projekta spodbudili bolj vključujočo razpravo o arhitekturi in poudarili njeno vlogo pri reševanju pomembnih družbenih in okoljskih vprašanj.

K sodelovanju vabimo vse, ki ste kadarkoli sodelovali na festivalu Odprte hiše Slovenije. Izmenjava je odlična priložnost za sodelovanje na festivalu Open House v drugem evropskem mestu. Z vključitvijo v program izmenjave prostovoljcev Open House Europe boste lahko razširili svoje znanje in izkušnje s prostovoljstvom, obenem pa vzpostavili nove povezave s podobno mislečimi ljubitelji arhitekture in kulture. Prav tako boste bolje razumeli, kako lahko arhitektura pozitivno vpliva na reševanje družbenih in okoljskih vprašanj. In kar je najpomembnejše, imeli boste priložnost, da se potopite v lokalno kulturo, jo raziščete in se zabavate z lokalno skupnostjo festivala Open House.

Vsako leto boste imeli možnost izbirati med različnimi evropskimi mesti. V letu 2023 se lahko odločite za naslednja mesta:
– Stockholm (30. september – 1. oktober)
– Talin (7.-8. okt.)
– Solun (25.-26. nov.)

Festival Odprte hiše Slovenije 2023, foto: Mateja Jordovič Potočnik

Vaše naloge na izmenjavi prostovoljcev:

  • pomoč pri vodenih ogledih;
  • prispevanje k vidnosti/medijski pokritosti javnega dogodka z objavo na platformah družbenih medijev, fotografiranjem med festivalom itd.;
  • če ste dovolj pogumni, lahko preizkusite svoje sposobnosti javnega nastopanja in sodelujete kot vodnik. Pred dogodkom se boste morali poučiti o zgradbi, njeni arhitekturi in se pripraviti, da jo boste predstavili med ekskurzijo (potekala bo v angleščini, če pa obvladate druge jezike, to informacijo prosim delite z nami);
  • kot odličen ambasador predstavljate festival Open House.

V programu izmenjave prostovoljcev lahko sodelujete, če:

  • ste starejši od 18 let;
  • tekoče govorite angleško;
  • imate več kot eno leto izkušenj s prostovoljstvom na festivalu Odprte hiše Slovenije;
  • imate čas v določenem datumu izbranega festivala Open House v tujini
Izmenjava v Vilni, foto: Maša Rebernik

Vsi izbrani udeleženci programa Izmenjava prostovoljcev/Volunteer Exchange bodo morali podpisati pogodbo o sodelovanju. Po prostovoljnem delu bo moral vsak udeleženec izpolniti anketo o svojih izkušnjah, da nam pomaga izboljšati lokalne festivalske dogodke in aktivnosti.

Vse stroške potovanja do želenega mesta in nastanitve bomo organizirali in krili partnerji projekta Open House Europe, Odprte hiše Slovenije.


Pridružite se nam v razburljivem programu izmenjave prostovoljcev. Raziskujmo evropsko arhitekturo skupaj!

PRIJAVI SE TUKAJ

Prijave zbiramo do 30.6.2023. Za vsa vprašanja smo na voljo na info@odprtehiseslovenije.org.


Glavni koordinator projekta je Architecturos fondas. Projekt sofinancira Evropska unija.