Preskoči na vsebino

Brick Award 24

© Avenier Cornejo

Mednarodna nagrada Brick Award vsaki dve leti izpostavlja projekte z vsega sveta, ki navdušujejo z inovativnim oblikovanjem in arhitekturnim konceptom, spretno in inovativno uporabo opeke ter visoko kakovostjo v smislu estetike, oblike in zasnove projekta.

Letos je posebna pozornost namenjena trajnostnosti, podnebnim spremembam, energetski učinkovitosti in udobju bivanja.

 

 

Kategorije za nominacijo za Brick Award 24

Občutek doma: enodružinske hiše, dvojčki in majhni stanovanjski projekti visoke arhitekturne kakovosti, ki zagotavljajo udobne, cenovno ugodne, zdrave in trajnostne bivalne prostore s poudarkom na energetsko učinkovitih rešitvah.

Živeti skupaj: inovativne stanovanjske rešitve, ki upoštevajo trende in izzive urbanizacije, kot so pomanjkanje prostora, energetska učinkovitost in odpornost na podnebne spremembe, družbene izzive ter nove koncepte bivanja

Sodelovanje: udobne, estetske, energetsko učinkovite in funkcionalne poslovne stavbe, pisarne in industrijske zgradbe

Souporaba javnih prostorov: funkcionalne, energetsko učinkovite, estetske in ustrezne javne zgradbe za izobraževanje, kulturo in zdravstvo, javna mesta in infrastrukturni projekti

Gradnja izven ustaljenih okvirjev: inovativni koncepti s poudarkom na krožnih gradbenih rešitvah, energetska učinkovitost in načini uporabe opeke, uporaba novih gradbenih tehnologij, posebni zidaki, opeka po meri & nova ornamentika

Kategorije nagrad se lahko nekoliko spremenijo glede na leto ter razvoj trendov in aktualnih tem. Zmagovalce izbere mednarodna strokovna žirija priznanih arhitektov.

© Miran Kambic

Več o nagradi:

Podjetje Wienerberger AG že več kot desetletje vsaki dve leti podeljuje mednarodno nagrado Brick Award, ki izpostavlja odlično arhitekturo iz opeke in avtorje projektov.

Namen nagrade je, da bi ta naravni gradbeni material postavili v središče pozornosti in javnosti pokazali, kako vznemirljiva, izjemna in sodobna je lahko arhitektura z uporabo opeke.

Nagrada je neodvisna in uporaba Wienerbergerjevih izdelkov ni odločilen dejavnik za sodelovanje. V zadnjih letih so bili projekti prijavljeni z vsega sveta, nominacije in zmagovalci pa so bili izbrani z uporabo široke palete proizvajalcev in vrst opeke v vseh barvah in oblikah. V dialogu z arhitekti, ljubitelji arhitekture in kritiki, želijo v podjetju še bolj okrepiti pozornost javnosti na estetske in funkcionalne vidike tega odličnega gradbenega materiala.

© Karin Borghouts/SergisonBatesArchitects

Prijavite se in se potegujte za Brick Award 24!

Prijave so odprte še do 14.3.2023.