Preskoči na vsebino

Razstava KONS–TR³ Konstrukcija nove ere

Napovedujemo razstavo KONS–TR³ Konstrukcija nove ere, ki bo od 11. oktobra do 2. decembra na ogled v Galeriji TR3 (Trg republike 3 v Ljubljani).

Otvoritev razstave bo v Galeriji stolpnice TR3 v sredo, 11.10.2023 ob 18.00. Vljudno vabljeni!


Razstava o ključni arhitekturni stvaritvi slovenskega modernizma, kompleksu na Trgu republike v Ljubljani, pripoveduje o dosežkih projektantske ekipe, ki je pod taktirko našega najvidnejšega arhitekta druge polovice preteklega stoletja, prof. Edvarda Ravnikarja, v sodelovanju s prof. dr. ErvinomPrelogom, tedaj enim najpomembnejših strokovnjakov na področju teorije in analize konstrukcij, presegla omejitve svoje ere. Vpeta v sam spomenik, stolpnico TR3, razstava sooča original z originalnimi viri: končno realizacijo kompleksa in prve zamisli. Razstavljen bo izbor zgodnjih zasnov, ki ilustrirajo izzive in premisleke na poti do končnih rešitev za celoten kompleks Trga republike in obe stolpnici, zasnovani kot 27-etažna, tedaj najvišja objekta pri nas.

Več o razstavi TUKAJ!


Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Odprte hiše Slovenije vabijo na zaključno vodenje po razstavi KONS–TR³ Konstrukcija nove ere, ki bo v soboto, 2. 12. 2023, ob 10. uri v Galeriji TR3. Razstava, ki je vpeta v sam spomenik, stolpnico TR3, sooča original z originalnimi viri: končno realizacijo kompleksa in prve zamisli. Na vodenju s kuratorko razstave Tino Potočnik bodo predstavljeni ključni mejniki nastanka celotnega kompleksa, ogledali pa si boste lahko tudi razgled s terase stolpnice TR3.

Prijava TUKAJ!